Dojunim Choi, Yong-Sul
Sokaku Takeda

Choi, Yong Sul is de grondlegger van het Hapkido. Nadat zijn ouders zijn overleden groeit hij op in Japan en wordt geadopteerd door een monnik. Deze monnik had een goede vriend genaamd Sokaku Takeda en vocht voor geld op leven en dood en was in Japan een legende. Choi, Yong Sul heeft 30 jaar als pleegzoon, assistent en knecht bij Takeda geleefd en van hem de vechtkunst geleerd. Nadat Takeda was overleden is Choi, Yong Sul terug gegaan naar Korea waar hij zijn kennis met inheemse stijlen uitbreidde. Hij opende in 1948 zijn school in Zuid-Korea en begon daar met lesgeven in de Hapkido. De technieken die hij onderwees, werden uitgevoerd op zeer korte afstand. Er was nagenoeg geen afstand tussen de aanvaller en verdediger. Zijn technieken zijn bedoeld voor realistische praktijk situaties en niet bedoeld voor demonstratie doeleinden. In 1958 voerde hij de naam Hap Ki Do in.

De geschiedenis van het Hapkido van Choi Yong Sul, begint in de periode na de tweede wereldoorlog in de stad Deagu in Zuid-Korea. De grondlegger van het Hapkido Choi Yong Sul opende hier in 1948 zijn school en begon daar met het lesgeven in de Martial Art “Dea Dong Ryu Hapki Yu Sool” afgekort “Yu Sool (유술)” of ook wel “Yawara (야와라)”. Pas later is de naam van de stijl veranderd in “Yu Kwon Sool (유권술)”, “Hap Ki Yu Kwon Sool (합기 유권술)” en uiteindelijk in Hapkido (합기도).

Deze mooie en complete stijl biedt realisme en is toepasbaar in je dagelijks leven. De technieken vanuit de Hapkido worden gecombineerd met technieken uit Ki-Trainingen.

De training verbetert fysiek je behendigheid, lenigheid en kracht en mentaal je eigenwaarde, weerbaarheid en zelfvertrouwen. Tijdens de trainingen wordt je ook begeleid in het ontdekken van de kracht ‘KI’. Deze energie leer je inzetten voor al je doelen, op de mat, thuis en op je werk.

Vanuit een holistische gedachte worden de trainingen gegeven. Voor man en vrouw, met en zonder sportachtergrond.

De trainingen worden gegeven in groepsverband. Op afspraak kan je ook kiezen voor persoonlijke trainingen (PT).

Wees welkom voor een proefles!

 

www.hapkidohoekschewaard.nl